Hlavní obsah
Článek

Muzikál Fantom opery již za pár dní po velmi úspěšném minulém roce zahajuje novou sezónu. V GoJa Music hall se začne opět hrát od pátku 11. září a o následujícím víkendu čekají diváky naprosto mimořádná představení, v nichž se objeví všechny alternace hlavních rolí a navštíví je tváře známé z kulturního i politického života.

O tom, že česká verze legendárního díla Andrewa Lloyd Webbera je skutečně minimálně srovnatelná se světovými uvedeními tohoto muzikálu, který má velmi blízko k opeře, svědčí i to, že si jeden z představitelů titulní role v létě vyzkoušel i konkurz na Fantoma v divadle v New Yorku, přímo na Broadwayi. Mariana Vojtka pozvali místní producenti bez problému do dalšího kola.

"Chtěl jsem se jen ujistit, že bych to zvládl. Když mi přišla zpráva, že mě vzali dál, už jsem byl zase doma v Česku, ale rozhodně jsem byl velmi potěšen. Co bych ale dělal v Americe, když mám veškeré zázemí v Praze," ujistil Super.cz Vojtko, jenž už se na novou sezónu těší, že zůstává.

Diváci jej opět uvidí v alternaci se zřejmě nejvyšším Fantomem opery na světě Radimem Schwabem a krásnými a talentovanými zpěvačkami Michaelou Gemrotovou a Monikou Sommerovou v roli Christine.

Novinkou v muzikálu je, že koncem minulé sezóny prošel režijními a choreografickými úpravami. Režii si vzal na starosti prověřený Petr Kracik, letitý šéf vynikajícího Divadla Pod Palmovkou, choreografie se chopil vyhlášený Libor Vaculík. Diváci samozřejmě nepřijdou o úchvatné dekorace a efekty, které nemají na české muzikálové scéně obdoby.

Reklama

Další články

Načítám