Hlavní obsah
Článek

Šestačtyřicetiletý australský herec a producent Hugh Jackman přiznal, že velmi vážně uvažuje o tom, že se bude po Danielu Craigovi ucházet o roli Jamese Bonda. Nebyl by v ní však prvním Australanem. V roce 1974 se v sedmé bondovce po Seanu Connerym objevil v roli agenta 007 George Lazenby – rodák z Nového Jižního Walesu. Úspěch ale neslavil. S Jackmanem by to ale mohlo dopadnout o mnoho lépe.

Představitel svalovce Wolverina přitom dostal nabídku stát se Bondem už před deseti roky. Tehdy ji ale odmítl. „No tak nějak mě tehdy požádali. V tu chvíli jsem byl ale před filmem X-Men 2 a říkal jsem si, že není asi ten správný čas. Ale nebylo pro mě tehdy jednoduché něco takového odmítnout,“ přiznal teď Hugh v rozhovoru pro australské rádio.

Kdyby prý dnes producenti za Jackmanem přišli, rozhodně by neřekl ne. „Velmi bych takovou nabídku zvážil,“ dodal australský herec.

V roli Jamese Bonda se poprvé objevil v roce 1962 Skot Sean Connery. Roli zopakoval osmkrát, než ho nahradil Australan George Lazenby. Po něm se Sean do projektu ještě jednou vrátil. Následovali Angličan Roger Moore, Velšan Timothy Dalton, Ir Pierce Brosnan a Angličan Daniel Craig. Zatím roli nikdy nezískal nikdo mimo Spojené království a jeho bývalé državy.

Reklama

Další články

Načítám