Hlavní obsah
Famous
Článek

Herec Michael Douglas za tohle prohlášení málem přišel o manželku. Když onemocněl rakovinou jazyka, nechal se jednou slyšet, že má nádor kvůli viru HPV, který se do úst dostává orálním sexem. Se stejným tvrzením teď přišel rocker Bruce Dickinson ze skupiny Iron Maiden.

Bruce se začal léčit s nádory v krku a jazyku letos v únoru. Zhoubné onemocnění prý ale nezpůsobily cigarety, nýbrž virus HPV – lidský papilomavirus – který se přenáší pohlavní cestou. Člověk jej může mít ve vagíně, pak může vyvolat nádor děložního čípku, ale také v konečníku a v ústech, pokud se věnuje análnímu a orálnímu sexu s nakaženou osobou.

„Je to virem HPV, lidským papilomavirem. Všichni to z toho mají. Skoro bych se vsadil, že pokaždé, když slyšíte o někom, kdo má rakovinu mandlí, krku, plic, čehokoli, pokud není zrovna silný kuřák a není zrovna brutální pijan, tak je to téměř nevyhnutelně HPV. U mužů po čtyřicítce je nárůst tohoto typu rakoviny o pět set procent. Je to stejný virus, který způsobuje rakovinu děložního čípku. Diagnóza je stejná. Používají stejná slova,“ prohlásil Dickinson v interview s rozhlasovým moderátorem Eddiem Trunkem.

Michael Douglas v roce 2013 v rozhovoru pro britský deník uvedl: „Bez toho, aniž bych chtěl být nějak příliš specifický, zvláště tento typ rakoviny je způsoben HPV, který se do úst dostává přes cunnilingus (orální uspokojení ženy).“ Tahle věta prý vedla jeho manželku Catherine Zetu-Jones k tomu, že ho vyhodila z domu. Po dvou letech se k sobě ale vrátili a krizi překonali.

„Všichni si dělají legraci z Michaela Douglase, protože měl orální sex, ale já říkám, ok, musíme se přes tohle hnout dál, chlapi, protože je to vážné téma. Jsou tu stovky tisíc lidí ohrožených touto rakovinou. Chlapi by měli vědět, že když mají bulku a je jim přes čtyřicet, tak by neměli očekávat, že je toho zbaví antibiotika. Měli by jít a řádně se nechat vyšetřit. To je důležité,“ dodal Dickinson.

Reklama

Další články

Načítám