Hlavní obsah
Článek

Národem milovaný herec Miroslav Horníček za svůj život stihl nejen na divadelních prknech a přes televizní obrazovku rozdat hodně humoru. V soukromí mu ale vždycky do smíchu nebylo. Společně se svou manželkou Bělou se musel dlouho vyrovnávat se ztrátou nejbolestivější. Jejich jediný syn Honza se v jednadvaceti letech po epileptickém záchvatu utopil.

Tragédie se stala během natáčení dnes už legendárního seriálu Byli jednou dva písaři, kam se tehdy nadějný student FAMU pravidelně jezdil dívat. O tom, že Horníčkův syn Honza trpí epilepsií, v té době ve štábu nevěděl zřejmě nikdo.

„Honza byl nemocnej a v jednom ze záchvatů lehké ztráty vědomí byl poblíž vody,“ vzpomíná v cyklu Příběhy slavných na osudný okamžik jeho tehdejší přítelkyně a dnešní režisérka Alena Činčerová.

Slavný herec podporován nejen lidmi ze štábu, ale především svým přítelem Jiřím Sovákem v sobě našel sílu a v natáčení seriálu pokračoval. Na jeho výkonu nebylo nic znát, v duši musel ovšem tehdy prožívat obrovskou bolest. Na unikátní soukromé fotky úplné rodiny Miroslava Horníčka z roku 1966 se můžete podívat ve fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám