Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Paní Milena žila docela normální život. Měla práci, koníčky, rodinu a pravidelně chodila k ženskému lékaři na vyšetření. V březnu 2010 ji však ve snu napadlo: „Co když se mi měsíc po mamografu něco v prsu vytvoří? Další mamograf je až za 2 roky, ať mi nikdo neříká, že to pak bude včas chycené?“ Dodnes neví, jak je to možné, že ji něco takového napadlo. Ale právě tato myšlenka spolu se zodpovědným přístupem jí doslova zachránily život.

Na nádor se přišlo včas

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Paní Milena neváhala a ihned se objednala na další vyšetření na mamografu. Od lékařky se pak v ordinaci dozvěděla zprávu, kterou nechce slyšet nikdo z nás: „Máte v prsu zhoubný nádor.“ Díky včasnému odhalení nádoru ale byla v té době Milenina šance na uzdravení poměrně vysoká. Ne všechny ženy se však v oblasti prevence chovají takto zodpovědně. Rakovina prsu je totiž nejčastějším nádorovým onemocněním u žen a během svého života musí s touto nemocí bojovat každá osmá žena. Každá čtvrtá pak této diagnóze bohužel podlehne. K velké části těchto úmrtí by přitom vůbec nemuselo dojít. Rakovina prsu patří k typu nádorů, jejichž objevení v brzkém stádiu znamená více než 90% šanci na úplné vyléčení.

„Věřila jsem, že budu žít.“

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Diagnózu jsem kupodivu přijala v naprostém klidu a s úsměvem. Proč šílet a plakat? Nijak si tím nepomůžu,“ vypráví paní Milena s odstupem času. Milena se rozhodla nelitovat se, ale naopak se nemoci postavit čelem. „Hned, jak jsem přišla domů, sedla jsem k internetu a zadala do vyhledávače „rakovina prsu“. Tím začal můj boj o život,“ dodává. A pak už šlo vše ráz naráz. Chemoterapie, operace, ozařování. „Vším jsem prošla celkem v pohodě, dá-li se to tak říct. Věřila jsem totiž, že vše dobře dopadne a že budu žít! A možná to bylo i tím, že jsem o své nemoci mluvila s kýmkoliv a kdekoliv, vyprávěla jsem svůj příběh i poznatky z léčby všem, kdo byl ochoten poslouchat,“ vypráví Milena.

Hlavně nepodlehnout panice

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Léčba byla nakonec úspěšná a Milena se mohla vrátit zpět do normálního života i do práce. „Nepotřebujete mít známosti, abyste si zachránili život. Chce to jen odvahu zvednout se a jednat! A nepodléhat panice, ta nepomůže,“ říká dnes s odstupem času paní Milena. „Není to boj s nemocí, s tou vám pomůžou lékaři. Je to boj s psychikou! A té když nepodlehnete, máte napůl vyhráno,“ dodává.

Psychika hraje klíčovou roli

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Příběh paní Mileny dokazuje, že psychický stav pacientky a její odhodlání je jedním z klíčových faktorů, které přispívají k úspěšnému vyléčení. Avšak nemoc samotná a její dopad na psychický stav není jediným problémem, který musí pacientky řešit. Diagnóza rakoviny obvykle bohužel znamená i výrazný zásah do domácího rozpočtu. Právě proto je zde pojištění For You, v jehož rámci vyplácí NN Životní pojišťovna pacientkám až 750 000 Kč, a to jednorázově po zjištění diagnózy. Díky tomu si může pacientka dovolit nejlepší péči a vykrýt výpadky příjmu.

Nemějte obavy z budoucnosti, buďte na ni připravená!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Samotná léčba je obrovskou zátěží pro organismus a pacientce tak mnohdy nezbývají síly na péči o rodinu a domácnost. Proto pojištění For You zahrnuje také asistenční služby v hodnotě 20 000 Kč. Patří sem např. úklid domácnosti, hlídání dětí či doprava na vyšetření a zpět. Žena se pak může plně soustředit na svou léčbu a nezatěžovat se starostmi. Chcete si být i vy jistá, že se v případě diagnózy dokážete postarat o sebe a svoji rodinu? Sjednejte si pojištění For You už od 200 korun měsíčně a zbavte se tak alespoň části obav z toho, co může budoucnost přinést. Každá z vás, která si sjedná pojištění For You, získá navíc jako dárek kosmetický balíček Sephora v hodnotě více jak 1 000 korun.

Další články

Načítám