Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Zpráva o náhlé smrti zpěváka Davida Weingartnera v neděli otřásla celým českým hudebním šoubyznysem. Mladý zpěvák z prozatím neobjasněného důvodu už není mezi živými, stejně jako jeho slavná pratetička.

Tělo Davida Weingartnera bylo nalezeno v řece Chomutovce a účastník hudebních reality Hlas Česko Slovenska a Robin Hood – Cesta ke slávě si tak s sebou odnesl velké tajemství. Podrobnosti o jeho smrti neznají ani jeho přátelé.

Nadějný zpěvák pocházel z umělecké rodiny, která se po několik generací věnuje zpěvu i herectví. Jeho nejslavnější příbuznou byla slavná herečka Stella Májová, již proslavila role princezny Zpěvanky v pohádce Byl jednou jeden král. „Byla to sestra mého dědečka, který zpíval v olomoucké opeře, takže zpěvu se u nás v rodině věnujeme několik generací,“ prozradil David v roce 2012, když soutěžil v Hlasu.

Weingartner měl sice v rodině hvězdu první velikosti, ale těžko říct, nakolik si s pratetou byli blízcí. Stella Májová totiž sklonek života strávila v USA, kde zemřela v roce 2009, kdy Davidovi bylo 24 let.

Reklama

Další články

Načítám