Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Má to ale štěstí! Když Josefa Rychtáře (65) drsná policejní eskorta přiváděla k vazebnímu soudu, málokdo by si dovolil hádat, že by se i tentokrát vyhnul vězení. Po hodině a půl smažení se ve vlastní šťávě před soudkyní, před kterou údajně podle svědků sehrál hotovou hereckou etudu, je ale venku!

Dovnitř ho vedli ozbrojení policisté (což mu vůbec nevadilo a po novinářích opět cosi sprostě vykřikoval), ven odešel bez pout a volný jako pták. Soud uznal, že je zde obava, že bude pokračovat v trestné činnosti (porušování předběžného opatření, jímž mu soud zakázal pohybovat se na pozemcích a v obydlí, kde žije jeho exmanželka Darina Nová) a bude opět mařit vyšetřování, za což ho policisté zatkli a omezili v cele předběžného zadržení na svobodě.

„Nakonec ale soud uznal jiné záruky, pan obviněný bude pod dohledem probačního úředníka a slíbil, že bude dodržovat zákaz vstupu na pozemky. Odteď až do rozhodnutí ve věci nesmí ani do budovy své firmy,“ uvedla mluvčí soudu Zuzana Steinerová s tím, že pokud si chce Rychtář vzít své osobní věci, musí si pro ně někoho poslat.

„Pokud by dále nerespektoval soudní zákaz, opět by probíhalo vazební řízení a je možné, že tentokrát by mohl opravdu skončit ve vazbě,“ upozornila ho na dálku.

Svědkové říkají, že u soudu mluvil pomalu, velmi racionálně a citlivě, ba i na slzy prý došlo. Vše hodil na soudního vykonavatele, který mu prý předběžné opatření špatně vysvětlil. „Ale to je pravda, i právník nám řekl, že to předběžné opatření bylo nejasné,“ upozornil Super.cz už dříve jeho syn Jan, který doufal v otcovo propuštění a přijel ho k soudu vyzvednout.

Trestní líčení v samotné věci se bude konat už koncem září tohoto roku. Super.cz bude případ dále sledovat.

Reklama

Další články

Načítám