Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O otci Jiřiny Bohdalové (92), vězněném komunisty v padesátých letech, byla napsána spousta textu. Téma se objevilo v několika dokumentech. Nyní se budou moci diváci o temném období historie rodiny herečky dozvědět více a z bližšího pohledu. Spoustu nových informací se ale dozví také samotná Bohdalová.

Herečka se totiž na vlastní přání stala součástí druhé řady dokumentárního cyklu Tajemství rodu. Hlavním hrdinou každého z těchto dokumentárních filmů je známá osobnost, která před kamerou autenticky pátrá po příbězích nejzajímavějších předků.

„Příběh paní Jiřinky byl nesmírně silný, jeden z nejsilnějších vůbec - přirovnala bych ho téměř k detektivní zápletce,” nechala se slyšet vedoucí projektu a dramaturgie Věra Krincvajová. Sama Bohdalová se autenticky před televizní kamerou dozví řadu nových skutečností.

Na základě nově prozrazených informací bude napravena řada křivd starých více jak padesát let. Mezi členy rodiny Jiřiny Bohdalové došlo v souvislosti s vězněním jejího otce k mnohým nedorozuměním, a někteří její členové spolu proto dokonce nekomunikovali. „Část rodiny si vysvětlí, jak to přesně bylo,” říká Krincvajová.

Bohdalová byla jednou z devíti osobností, které se přihlásily do pořadu na svou vlastní žádost. Zjistila díky pořadu některé skutečnosti, o kterých dříve neměla ani tušení? „Ano. Hlavně u tatínka a jeho životních zádrhelů. Jeho postojů a charakteru,” říká Bohdalová, kterou nová zjištění ovlivnila: „Otce jsem si vždycky vážila, vážím si ho ale po odhaleném tajemství rodu ještě daleko víc.“

Změnil dokument nějak pohled Jiřiny Bohdalové na svou rodinu? „Žádný pohled v tomto směru měnit nemusím, rodinné hodnoty mám v sobě dávno zakódované. Jen jsem párkrát opravdu upřímně a spokojeně zjihla – moje rodina má dobré kořeny.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám