Hlavní obsah
Článek

Tolik krásných holek jsme na jiných místech, než jsou přehlídková mola, dlouho neviděli. Zpěvák, herec a také producent Sagvan Tofi (59) je dal dohromady do nové inscenace svého muzikálu Děti ráje. "Ale není to moje zásluha. Hrajeme v Brně, tam probíhaly i castingy, a tam se prostě krásný holky rodí," řekl nám Sagvan.

"Na Moravě jsou mnohem hezčí holky než v Čechách a taky tam máme pár Slovenek a ty jsou taky krásný," rozplýval se. "Už se taky cítím skoro jako Moravák," smál se.

V Praze, v divadle GoJa Music hall, Děti ráje pod producentskou taktovkou Františka Janečka (79) odehrály pět stovek repríz, loni je vystřídal Fantom opery, který opět zahajuje sezónu 11. září, a hned 12. a 13. se zde odehrají představení za účasti všech alternací. Pozvány jsou desítky známých tváří, které budou moci diváci spatřit v hledišti.

Děti ráje se přestěhovaly do brněnského Bobycentra, kde je čeká premiéra též 11. září. "Mým snem bylo inscenovat je na Moravě, ale netušil jsem, jak těžké to bude. Vize, že to jen tak převezeme a budeme to hrát, nevyšla, protože jsme se nedohodli s mými předchozími partnery. Stál jsem před rozhodnutím, zda to udělat, anebo úplně zrušit. Ale protože jsem srdcař, zasekl jsem se a šel jsem do toho. I když normálně se mi moc pracovat nechce. Sehnal jsem na to peníze, strašně peněz, je to hrozně drahé, ale nakonec se to povedlo," vyprávěl.

Podotkli jsme ovšem, že na pražském večírku, kde se představitelé Dětí ráje sešli naposledy před brněnskou premiérou, s ním u stolu seděli kolegové, producenti František Janeček a Michal David (63), kteří si díky své práci už vydělali na domy, ať už v Praze, nebo dokonce v Dominikánské republice, zatímco on má pořád jen byt 2+1 na okraji Prahy. Svým dílem si tak zatím moc nevydělal.

"Já jsem úplně chudej, bezprizorní, jsem na tom špatně. Ale já to vlastně dělám zadarmo, jako charitu. Chtěl jsem odjet na Moravu, tam je mi dobře. Živoříme, nemáme co do huby, ale vínko z Moravy máme," uzavřel s humorem Tofi.

Reklama

Další články

Načítám