Hlavní obsah
Článek

Nad mateřstvím Terezy Černochové (40) se dlouho vznáší řada otazníků. Kdo je otcem dítěte, jak proběhl porod, bude miminko vychovávat sama? Některé z těchto otázek odkryla zpěvačka až rok po porodu.

„Holčička měla pupeční šňůru obtočenou kolem krku. Čím víc jsem tlačila, tím víc jsem ji tahala zpátky. Aby ji mohli uvolnit, nastřihli mě, jenže jsem tam měla křečovou žílu a ta praskla,” svěřila se zpěvačka časopisu Maminka. Tereza tak okamžitě ztratila velké množství krve a lékaři v porodnici v Podolí jí doporučovali transfuzi.

Tu ale statečná maminka odmítla. „Transfuze, to je JIP, a člověk se hned nemůže věnovat dítěti. S mámou jsme to konzultovaly s mou gynekoložkou a ta říkala, že pokud na tom nejsem tak, že si nejsem schopna dojít ani na záchod nebo se osprchovat, pojďme to zkusit bez,” uvedla statečná prvorodička, která se krátce poté dokonce nechala propustit do domácího léčení.

Mohla se o ni totiž postarat vdova po Karlu Černochovi (†64) Dagmar Černochová. „Maminka je naštěstí z oboru, takže jsem podepsala revers a šla domů s tím, že jsem v péči matky - lékařky,” uvedla Tereza v rozhovoru.

Související témata:
Transfuze

Reklama

Další články

Načítám