Hlavní obsah
Článek

Známý český herec a dabér Miloš Hlavica (†81) minulý týden zemřel. Oblíbený herec, který svůj hlas propůjčil například Richardu Gilmorovi z oblíbeného seriálu Gilmorova děvčata, podlehl celkovému vyčerpání organismu.

Hlavica skonal v den, kdy by se svou manželkou, herečkou Růženou Merunkovou (75), oslavil jednapadesáté výročí. Jednalo se tak o jedno z nejstabilnějších manželství v herecké branži. Ještě předtím byl Hlavica krátce ženatý s herečkou Ivanou Devátou. Herec si prý nepřál pohřeb, a tak budou jeho ostatky bez obřadu uloženy v rodinné hrobce na Vyšehradě. V září se v kostele za účasti kolegů a přátel bude sloužit zádušní mše.

Hlavica zemřel osm měsíců poté, co rakovině podlehl herec Edward Herrmann, jehož, jak už jsme zmínili, Hlavica daboval coby otce v Gilmorových děvčatech.

Herec byl desítky let členem Realistického divadla. Velmi aktivní byl i v rozhlasu, kde natočil celou řadu rozhlasových her a pásem poezií. Na televizních obrazovkách se objevoval spíše v epizodních rolích. Zahrál si v seriálech Třicet případů majora Zemana, Nemocnici na kraji města či filmech První a poslední a Sny o Zambezi.

Reklama

Další články

Načítám