Hlavní obsah
Článek

Herečka Zuzana Kanócz, kterou u nás známe především z filmu Román pro ženy, se vrací na české obrazovky. Přijala roli v seriálu Labyrint (scénář Petr Hudský, režie Jiří Strach), kde hraje kriminalistku Tamaru Hrónskou.

Děj seriálu Labyrint odstartuje nález těla krajského politika, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně. To rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem.

„V Labyrintu kombinujeme žánry thrilleru a detektivky. Vymezuji se proti označení takzvaného severského stylu. Co to vůbec je? Rozhodně jsme nešli cestou laciné kopie čehokoliv, vždyť česká kinematografie má vlastní svébytnost i tradici, své tvůrce,“ říká Strach.

Ale zpět ke Kanócz. Natáčení předcházela zhruba dvouletá pauza, kdy svůj čas věnovala synovi Lucasovi. Návrat k tomuto žánru tak byl pro herečku poměrně krušný.

„Role Tamary mi byla sympatická od začátku, a to svojí bojovností, přímostí, skrytým humorem, houževnatostí a inteligencí. V neustálém napětí jsem byla už při psaní scénáře, což bylo možná podpořené i tím, že jsem se už skoro dva roky věnovala pouze mému synovi Lucasovi, se kterým jsem prožívala jen velmi milé a něžné věci. Brutalita příběhu mě pak zasáhla a našly se i pasáže, u kterých jsem se skutečně bála. Až jsem si sama před sebou připadala směšně,“ říká Kanócz, která v současné době čeká druhého potomka.

V seriálu dále hrají Jiří Langmajer, Stanislav Majer, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová a další.

Sedmidílný Labyrint bude vysílán od pondělí 31. srpna na ČT1.

Reklama

Další články

Načítám