Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Elyské katedrále v hrabství Camdridgeshire se ve středu po více než 68 letech znovu odehrála svatba britské panovnice Alžběty II. (†96) a jejího chotě prince Philipa (94). Tedy alespoň před kamerami...

V Anglii se totiž právě natáčí nová výpravná série z prostředí Buckinghamského paláce a Downing Street nazvaná jednoduše The Crown. Jejím tvůrcem je americký poskytovatel streamovaných médií na vyžádání Netflix.

Štáb disponuje mimořádným rozpočtem 100 miliónů liber (3,78 miliardy korun). Jeho úkolem je však natáčení velmi nákladných scén, mezi které patřil i zmiňovaný velký den tehdy jednadvacetileté Alžběty II. s o pět let starším princem, jenž se odehrál 20. listopadu 1947.

Dramatická série o šedesáti epizodách mapuje královnin život během téměř sedmi dekád až po současnost a právě divácky atraktivní svatbou začíná. A kdo že se objeví v roli samotné panovnice? Jednatřicetiletá anglická herečka Claire Foy, která má s historickými postavami už své zkušenosti. Naposledy se totiž představila jako Anna Boleynová v seriálu stanice BBC Wolf Hall.

Projekt bude podle jeho tvůrců dech beroucí podívanou do útrob dvou nejslavnějších adres světa - Buckinghamského paláce a 10 Downing Street (sídla Vlády Spojeného království) včetně všech intrik, milostných vztahů a machinací, které pomáhaly utvářet druhou polovinu 20. století.

Reklama

Další články

Načítám