Hlavní obsah
Článek

Kriminální thriller Gangster Ka, který je inspirován životem Radovana Krejčíře, je stejně jako život tohoto člověka plný hodně drsných scén.

Hlavní postava snímku vystupuje pod jménem Radim Kraviec alias Káčko a hraje ho jeden z nejobsazovanějších herců současnosti Hynek Čermák (42). Ten coby nesmlouvavý gangster neváhá zlikvidovat každého nepřítele ve svém okolí. Mafiána Siváka (Alexej Pyško) například nechal zabít pomocí dronu.

V ohrožení je však i Káčkova manželka Sandra, která se musí modlit, aby všechno přežila. Sandru si zahrála herečka Vlastina Svátková (33), známá například díky roli prostitutky v seriálu První republika nebo filmům Casino Royale, Hodinu nevíš a Ženy v pokušení. Pro herečku nebylo natáčení jednoduché už jen proto, že nechyběly scény plné fackování či vyhrožování s pistolí u hlavy.

Na to, jak na ni Káčko řval i v době, kdy byl ve vězení a ona u něj na návštěvě, se podívejte v naší exkluzivní videoukázce. Svátková přiznala, že si zážitky z placu brala i domů, kde na ni čekali její dva synové.

„Doma jsem se občas rozbrečela nebo potřebovala mlčet. Kluci se mě ptali, co se děje, tak jsem jim říkala, že jsem dnes točila těžké scény, kde mě třeba vyhazovali z auta nebo z vězení. A kluci pak byli naštvaní a říkali, že nemají rádi Honzu Pachla (režiséra filmu, pozn. autora),“ řekla Super.cz Svátková, které se do role manželky nevyzpytatelného gangstera vžila opravdu naplno.

„Scény, kdy na vás někdo míří pistolí a říká, že vás zabije, nebo facky, které byly často reálné a já jsem se třásla pak ještě tři dny, to se pak těžko z té role vystupovalo, všeobecně ta role byla pořád se mnou a myslím si, že trošku pořád je,“ míní Svátková.

Thriller Gangster Ka je natočen podle námětu Jaroslava Kmenty, který je autorem knihy Padrino Krejčíř. Snímek je rozdělen na dvě části. První část filmu Gangster Ka se soustředí na události okolo postavy Káčka na území ČR a v kinech bude k vidění od září, druhá část Gangster Ka: Afričan, která vychází z Káčkovy exilové anabáze, přijde do kin v listopadu.

Kromě Hynka Čermáka a Vlastiny Svátkové se diváci mohou těšit také na Jaromíra Hanzlíka, Miroslava Etzlera, Jana Vlasáka či Jana Révaie.

Reklama

Další články

Načítám