Hlavní obsah
Článek

Dnes je tomu přesně 38 let, co hudební svět předčasně přišel o jednu ze svých největších legend. Ve svých 42 letech zemřel Elvis Presley oficiálně na srdeční infarkt, ale zvětšené srdce bylo jen jednou z příčin. Hlavní úlohu v tragické události sehrálo předávkování léky a drogami. Zpěvákovo bezvládné tělo našla v koupelně jeho domu Graceland v Memphisu jeho snoubenka Ginger Alden.

S ikonou Rock and Rollu to začínalo jít z kopce po rozvodu s manželkou Priscillou Presley v roce 1973, s sebou si tehdy vzala i jejich dceru Lisu Marii. Presley začal trpět depresemi, přibírat na váze a přehánět to s léky. Vystupovat před vyprodanými halami a nahrávat písně ale nepřestal, a to dokonce ani na sklonku života, kdy už mu fyzicky náročné výkony na pódiu činily velké potíže a Elvis obvykle dokončil vystoupení úplně zpocený a na pokraji sil.

Zpěvákův pohřeb se konal v jeho domovině 18. srpna, do smutečního průvodu ke hřbitovu Forest Hill se vydalo na 80 tisíc lidí. Událost je ovšem poznamenána další tragédií, kdy za branami domu auto najelo do davu fanoušků. Na místě zůstaly dvě mrtvé ženy a další byla vážně zraněna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám