Hlavní obsah
Článek

Jednou jsi nahoře, jednou dole. Ben Cristovao (36) se nesetkává jen s obdivem fanynek, ale musí se poprat také se stinnou stránkou popularity.

Nedávno byl krátce po svém vystoupení dokonce fyzicky napaden ženou. „Jednou mi paní dala po koncertu facku, že prý co to píšu její dceři na Facebooku. Tak jsem poprosil, aby mi ukázala tu zprávu a profil, že kterého přišla. Já jsem jí pak ukázal skutečný profil. Když paní zjistila, že je to falešný profil, tak se mi omluvila a pozvala mě na drink," vzpomínal na nepříjemný moment zpěvák a jedním dechem dodal: „Já ale nepiju, tak jsem ji místo toho pozval na svůj koncert, který se koná v listopadu."

Možná také tato zkušenost utvrdila bývalého účastníka první řady ČeskoSlovenské SuperStar, že udělal dobře, že se před třemi lety zapojil do projektu Seznam se bezpečně, který má za cíl upozornit děti i učitele na nebezpečí skrytá za nejrůznějšími identitami na internetu a radí jim, jak řešit situace, do kterých se mohou nevědomky dostat oni či jejich nejbližší.

Během příprav nového dílu filmu Seznam se bezpečně 3 dostal Ben Cristovao nabídku, aby se svými kanadskými producenty The Glowsticks napsal titulní píseň i hudbu filmu, který pojednává a detailně rozebírá jeden z největších případů zneužívání dětí. Přestože nešlo o nic jednoduchého, vznikl hodně emotivní klip k písni Spi.  „Projekt je pro mě dnes už srdcová záležitost. Projeli jsme desítky škol, poslechli stovky příběhů a poradili už tisícům dětí ve věcech, na které je zatím nikdo nepřipravuje,” říká Ben Cristovao.

Řadu mrazivých momentů filmu a zpověď jednoho z pachatelů přímo z vězení umocňuje temná hudba kanadských producentů The Glowsticks a již zmiňovaná titulní píseň od Bena Cristovaa.

Cristovao vnímá svou popularitu a možnost díky ní pomáhat jako logický krok a je pravda, že je interpret s nejsilnější online komunitou na českém internetu.

Reklama

Další články

Načítám