Hlavní obsah
Článek

Herečka Petra Černocká (74) s manželem Jirkou prchají každoročně z Prahy už ke konci května. Na své chaloupce ve vesničce Kytlice potom tráví celé léto. Chaloupku v Kytlicích koupili hereččini rodiče po válce a ona říká, že zde s bratrem vyrostla.

Hereččina roubenka je vybavena zajímavými skvosty z dob dávno minulých. Čas odměřují hodiny, které má Černocká po tátovi a které se samy od sebe zastavují jednou za čtrnáct dní. Výzdobu na dřevěné skříňce, půvabnou Eiffelovu věž, ve chvílích volna malovala sama Černocká. Tajuplně také říká, že se zde dokonce s manželem pokoušeli vyvolávat duchy.

Na chaloupku začíná jezdit také její vnučka Olívie Coco. „Má přijet znovu příští týden. Docela se těším, na těch pár dnů je to milé oživení. Je zde ve vsi strašně málo dětí, když jsem sem jezdila jako dítě, byly jich tady tlupy. Kvůli tomu jí musíme od rána do večera vymýšlet program my. Kdyby měla další holčičku, zabaví se,“ postěžovala si Černocká.

„Až bude starší, dá mi ji sem dcera na delší dobu a já budu moci zapracovat na její dětské duši. Ještě pořád se zde dají sbírat luční květiny. Chtěla bych ji naučit tyhle květinky pojmenovat a bude si to lisovat do herbáře. To mě jako holku moc bavilo,“ vzpomíná herečka a dodává, že se jí příčí závislost dnešních dětí na technice.

„Tyhle věci já jí vždycky zapřu. I když je u mě v Praze, předstírám, že televize se rozbila. Je blbý dětem lhát, ale výsledek je fajn! Má skvělé sociální cítění a krásně mluví,“ uzavřela s úsměvem Černocká.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám