Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Josef Rychtář (65) před třemi lety zmlátil svou exmanželku a dostal za to podmínku. Podle lidí kolem něj je to ale ohromná nespravedlnost, takže se obrátili na prezidenta republiky Miloše Zemana, aby mu odpustil, že se mu splašila kladiva, a omilostnil ho!

"Na základě rozsudku, který padl tento rok, a po konzultaci se samotným Josefem Rychtářem jsme připravili žádost o milost dle paragrafu 366 Trestního řádu, kterou jsme poslali na Hrad prezidentu Miloši Zemanovi. Máme za to, že soudy v naší zemi rozhodují podle toho, jaký je veřejný a mediální obraz dotyčného. Soudci podléhají tlaku zvenčí. Budeme také usilovat o nové projednání u Ústavního soudu," řekl Super.cz mluvčí Josefa Rychtáře s tím, že se k žádosti připojila rodina odsouzence, rozhodně ale bez syna Pepy, který si kvůli tátovi a jeho chování chce nechat změnit příjmení.

Rychtář má ale smůlu v tom, že Zeman už dávno prohlásil, že nikomu nikdy dávat milosti nebude, tuhle pravomoc chce přenechat ministerstvu spravedlnosti. Příbuzní říčanské mlátičky tak zjevně odejdou s nepořízenou.

Měl by podle vás Josef Rychtář dostat prezidentskou milost?
Rozhodně ano!
1,4 %
Nezaslouží si ji
2,5 %
Spíš by mu měli trest zpřísnit
96,1 %
Celkem hlasovalo 10261 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám