Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zářila ve třech dílech divácky úspěšných potrhlých komedií s názvem Babovřesky, v nově chystaném bijáku Zdeňka Trošky (70) Strašidla, které má mít podobnou poetiku jako třeba již nesmrtelná komedie Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, si ale Lucie Vondráčková (44) nezahraje. Může za to její mateřství.

Zdeněk Troška odmítá, že by od novopečené dvojnásobné maminky dostal takzvaně košem. „S Lucií jsme opravdu nikdy vážně nepočítali. Je to skvělá herečka, zahrála by to úžasně, ale věděli jsme, že bude rodit. A aby sem jela z Kanady i s dětmi kvůli takhle malé roli na dva dny, to je nesmysl. Je však pravda, že když jsme začínali s přípravami, padlo takových šest jmen, mezi nimi i to Lucky Vondráčkové. Vlastně jsme s ní o tom ale ani nemluvili, protože tahat ji sem by byl nesmysl. Pro tu roli se hodí skvěle i Anna Polívková (45),“ řekl Super.cz Troška.

Film o nadpřirozených bytostech, mezi nimiž nechybí čarodějnice, hejkal, vodník nebo víla, prý bude úplně jiný druh bijáku, než které dosud Troška točil. „S těmi předchozími snímky se to vůbec nedá srovnávat,“ tvrdí režisér. Děj se točí kolem snahy úředního šimla vystěhovat strašidla z domu, v němž bydlí. Bytosti z říše fantazie tak budou muset třeba i začít chodit do práce, dojde také k milostnému vzplanutí mezi smrtelníkem Vladimírem Polívkou a vílou Sarou Sandevou.

„Je to opravdu nádherný pár, moc jim to spolu sluší, diváci jim budou fandit. Celkově jde o milý a možná až noblesní příběh ve stylu staré anglické školy. Každá z figurek tam má své úsměvné zážitky,“ dodal Troška, který slibuje i hodně triků. Spíš než na ty z počítače se máme těšit na klasické a podobné těm, které se objevily už kdysi třeba v Arabele.

Ve filmu bude hrát Tereza Kostková, Bronislav Kotiš, Carmen Mayerová, Jiří Dvořák, Tereza Bebarová, Václav Postránecký, Petr Nárožný a mnozí další. Natáčí se v září a říjnu, do kin jde chystaná rodinná komedie za rok v srpnu.

Reklama

Další články

Načítám