Hlavní obsah
Článek

Milovníky filmů podle knih Karla Maye letos zasáhla smutná zpráva, když odešel na věčnost nejslavnější indiánský náčelník Vinnetou. Na pohřbu herecké legendy nechyběla ani jeho filmová sestra Nšo-či, která dnes slaví 75. narozeniny.

Francouzská herečka Marie Versini má rozhodně na co vzpomínat. Když se v roce 1963 objevila ve filmu Vinnetou, odstartovala společně s indiánským bratrem Pierrem Bricem westernový boom, který v 60. letech zaplavil kina po celé Evropě.

Marie se ve filmu podle předlohy Karla Maye osvědčila a diváci ji poté mohli obdivovat v dalších snímcích jako Žut, V říši Stříbrného lva či Old Firehand. Po několika francouzských a německých televizních projektech však Versini hereckou kariéru ukončila. Naposledy se před kameru postavila v seriálu Die Schöne Wilhelmine, který se na obrazovce objevil v roce 1983.

Čeští fanoušci se Marie Versini dočkali před dvěma lety, kdy společně se svým filmovým bratrem Pierrem Bricem dorazila na festival v Trutnově. Vinnetou jí už bohužel k 75. narozeninám nepopřeje, protože letos v červnu skonal ve věku 86 let. Marie samozřejmě dorazila na jeho pohřeb do Mnichova, kde jeho památku uctila bílými růžemi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám