Hlavní obsah
Článek

Tomáš Hanák se mohl podle anket popularity roky honosit přízviskem nejkrásnější český herec. Pak se ale ztratil z hledáčku veřejnosti i médií. Po dlouhých třech letech se teď objevil ve filmu Cesta do Říma a ani v něm nemá žádnou obrovskou roli.

"Dostával jsem nabídky, třeba do Hodinového manžela nebo Fotografa. Ale já se už tři roky věnuju tomu, čemu jsem se upsal, a to je opravené nádraží a nádražní restaurace, a jsem tím přijatelně živ. A když mě nějaký film opravdu nezajímá, anebo to není úplně s lidmi, se kterými bych rád pracoval, tak už to nemusím, díky bohu, brát. Cestu do Říma jsem vzal, protože to byl absolvent anebo ještě student FAMU, slyšel jsem o něm, že pracuje úplně jiným způsobem, než je v Čechách zvykem, což se stoprocentně potvrdilo. Třeba tím, jak byly komponované záběry," vysvětloval Super.cz.

"Když mi Tomasz Mielnik říkal, když jsem ztvárnil onu scénu, že je potřeba maličko méně výrazu, tak pokračoval tím, že je ho potřeba ještě méně a uzavřel to tím, že ideální bude žádný výraz," vyprávěl nám o natáčení. "Je to jiný film a jiné obrazy a já musím říct, že po zhlédnutí poslední české produkce jsem byl docela na rozpacích, že to není zrovna nejlepší cesta. Diváci přijdou, ale že by odcházeli spokojení?" míní a pokračuje: "Tenhle film určitě nebude kasovní trhák, ale je to jiný film a ten Tomasz Mielnik je vzdělaný a vtipný. Jen nevím, zda ten humor pochopí zrovna česká kotlina," dodal.

A kdy tedy můžeme Tomáše Hanáka kromě posledního snímku vidět? "Asi v té hospodě, kde vám zahraju scénu nešikovný výčepní. Hospoda jde strašně pěkně, ale trošku mne unavil ten nutný kontakt s hosty, fotografování a podepisování. Takže se tak maličko ztrácím a jsem tam v době, kdy tam ještě dopoledne nejsou hosté, anebo pak večer," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám