Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Ljuba Krbová vypadá na svůj věk výborně. A také se chová tak, že by jiné ženy, jimž táhne na šedesátku, jen vyděšeně kroutily hlavou. Jejím největším koníčkem, který má společný s manželem, spisovatelem Ondřejem Neffem, je cestování. Ale v šestapadesáti se rozhodně nejezdí válet na pláže do all inclusive hotelů.

Když jsme ji potkali na párty nekonečného seriálu Ulice, kde měli v červenci natáčecí pauzu, prozradila, jak ji využila. "Samozřejmě jsem cestovala. S mým mužem jsme byli v Botswaně a v Zimbabwe," prozradila, že po jihovýchodní Asii, kam jezdí obvykle, se tentokrát zaměřili na černou Afriku.

"Obě ty země jsou velmi zajímavé, krásné. Spali jsme ve spacáku na poušti Kalahari pod tím úžasným nebem, to byl jeden z nejkrásnějších zážitků, měli jsme i nádherné setkání se zvířaty. Na druhou stranu jsem si zase uvědomila, jak strašně dobře se tady máme," řekla nám a prozradila, jak sentimentální zápisek si po cestě napsala. "Začínalo to, že jedu po asfaltu, mám sprchu a teplou vodu, jídlo, lednici, postel. O tom si tam mohou nechat jenom zdát," svěřila.

Hygienické podmínky v Africe byly sice dost tristní, ale Ljuba tvrdí, že už si asi její tělo na extrémní podmínky zvyklo. Třeba z Laosu si prý přivezla vyrážku, se kterou si nevěděli rady ani doktoři na infekčním oddělení tropických nemocí. "Nejhorší asi bylo, když jsem se dostala moc blízko ke slonovi, kterého manžel fotil. Tomu slonovi se to dost nelíbilo a v jednu chvíli jsem si říkala, že skončím v Botswaně udupaná slonem," vyprávěla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám