Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hrdinové kultovního seriálu MASH již dávno dosáhli důchodového věku, představitelku vrchní sestry Margaret Houlihanové nevyjímaje. Americké televizní a divadelní herečce Lorettě Swit, oceněné za tuto roli dvěma cenami Emmy, bude letos již 78 let. Swit byste v divadle mohli vidět už jen výjimečně, například ve hře An Evening with the Roosevelts vedle Eda Asnera, potkat ji ovšem lze v parku na Upper West Side v New Yorku, kam chodí pravidelně.

Pokud ovšem patříte mezi věrné fanoušky seriálu, jehož natáčení začalo před neuvěřitelnými 43 lety, představitelku vrchní sestry s přezdívkou ‚šťabajzna‘ byste jen stěží poznali. Po parku totiž jezdívá sama s kočárkem, v němž se neveze vnouče, nýbrž její psí kamarád. Swit se totiž nepoštěstilo mít dítě.

Manželství má za sebou herečka jedno, a to s kolegou Dennisem Holahanem, který si zahrál (švédského diplomata) rovněž v jedné epizodě seriálu MASH. Po jejich rozvodu v roce 1995 už se znovu nevdala.

Reklama

Další články

Načítám