Hlavní obsah
Článek

Herečka česko-slovenského původu během své kariéry stačila natočit desítky snímků, díky nimž se setkala i se zahraničními tvůrci. Z jejích archivních fotek je zřejmé, že pro ni muži vždy měli slabost.

Sylvia Turbová, která ve středu v pražské nemocnici podlehla těžké nemoci, odstartovala kariéru ve velkém stylu. Jako začínající herečka v roce 1968 natočila koprodukční film Muž, který lže, v němž si zahrála po boku slavného francouzského herce Jeana-Louise Trintignanta. Tehdy jí bylo pouhých dvacet let a šlo teprve o její druhý filmový počin.

Rodačka z Opavy se kromě stříbrného plátna a televizní obrazovky realizovala také na divadelních prknech, kde dostala větší prostor pro svůj talent. Filmaři totiž často sázeli jen na její atraktivní zevnějšek. Sexsymbol přelomu 60. a 70. let, který nechyběl ani v seriálu 30 případů majora Zemana, později dospěl do rolí maminek, což všestranná herečka předvedla například ve filmu Fontána pre Zuzanu z roku 1985.

Ještě v roce 2014 Turbová figurovala v obsazení komedie Wedding Day a seriálu Madame. Ani jeden z projektů se ale nakonec k divákům nedostal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám