Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Houslistu Pavla Šporcla byste v těchto dnech našli na chalupě v Posázaví, kde s rodinou nejen během léta tráví mnoho času. Nedivíme se, z červeného stavení s překrásnou zahradou by se mnoha lidem odjíždět nechtělo.

Možná snad za účelem dovolené, což v případě Šporclových nastane v srpnu. „Dovolenou jsem ještě neměl. Pro mne volno znamená dvakrát deset dní, jednou v létě a pak v zimě, kdy odložím housle a nevezmu je do ruky. Ta doba začne letos někdy v srpnu, kdy vyrazíme všichni do východních Čech, a v lednu na hory,“ uvedl houslista.

„Jinak tady skládám nové houslové skladby a denně minimálně tři až čtyři hodiny cvičím na housle. Sezona bude náročná, čeká mě množství koncertů a vystoupení, takže nic nelze ošidit,“ dodal Pavel, který, když odloží housle, se věnuje běžným činnostem, někdo to dříví na zimu totiž posekat musí, a samozřejmě dětem. S manželkou Bárou Kodetovou vychovávají dcery Lily, Violetu a Sophii.

Reklama

Další články

Načítám