Hlavní obsah
Článek

Na přelomu tisíciletí by se sotva našel divák, který by v televizním programu nenarazil na mysteriózní seriál Věřte nevěřte. Jeho hlavní hvězda Jonathan Frakes v srpnu oslaví 63. narozeniny, ale o pracovní nabídky stále nemá nouzi.

Americký herec je českému publiku známý především seriálem, v němž divákům nabídl několik neuvěřitelných příběhů, aby jim na konci sdělil, který byl natočen podle skutečné události a který byl jen výsledkem představivosti. Ještě před natáčením Věřte nevěřte se však proslavil Star Trekem, jehož součástí byl už na konci 80. let.

Přestože se Jonathan Frakes dočkal velké popularity, zůstal věrný televizní obrazovce a na filmovém plátně se téměř neobjevil. Kromě nových pokračování Star Treku si zahrál v krimi seriálech Myšlenky zločince a Castle na zabití či dobrodružných televizních filmech o Flynnu Carsenovi.

V televizní branži Jonathan Frakes narazil také na svou životní lásku Genie Francis. S hereckou kolegyní je od roku 1988 ženatý a zplodil s ní dvacetiletého Jamesona a osmnáctiletou Elizabeth.

Reklama

Další články

Načítám