Hlavní obsah
Článek

Zpěvačku Ivu Marešovou známe roky, většinové publikum ale moc ne. Má za sebou spoustu muzikálů, obvykle si ale nezahrála premiéru, protože byla až druhou alternací. Má i svoji kapelu, ale také jsou slavnější. Teď ale Iva prožívá boom.

My se se zpěvačkou setkali na zkoušce muzikálu Romeo a Julie, a zajímalo nás hlavně to, že by měla nahradit kolegyni Báru Basikovou (61) v legendární kapele Precedens. Už mají za sebou i první společný koncert na Střeleckém ostrově. Nedávno se přitom rozhodlo, že bude místo těhotné Moniky Absolonové (47) zpívat hlavní roli v muzikálu Antoinetta, královna Francie.

"Potkali jsme se s Martinem Němcem, jehož dítětem Precedens je, byl se podívat na mém koncertě. Líbilo se mu, jak zpívám, tak mě oslovil. Domluvili jsme se, že s nimi vystoupím jako host, koncert dopadl moc dobře, mám z toho radost. A teď jsme se dohodli, že zkusíme nějaké nové věci, a jestli z toho bude nějaká spolupráce dál, teprve uvidíme," tlumí nadšení Iva.

Jaký je pocit nastoupit do kapely po takové zpěvačce, jako je Bára Basiková? "Je skvělá, ale já z toho upřímně strach nemám. Nebojím se, že bych ty písně nezazpívala. Navíc jsme s Martinem řešili i nové písně, aby Precedens žil dál. Ale jak říkám, záleží na tom, jak nám to bude dohromady fungovat," míní.

O tom, že zvládne zazpívat stejné party jako Bára, jsme ostatně nepochybovali. Zpěvačky se totiž střídaly ve stejných rolích v muzikálech. "Obě jsme hodně dělaly s Michalem Pavlíčkem. Alternovaly jsme se v Dámě s kaméliemi, v Obrazu Doriana Greye. Potkáváme se docela často. A obě budeme hrát i v Romeovi a Julii. Tady už ale máme každá jinou roli. A mám ji moc ráda," uzavřela s tím, že se ale zatím na zkoušce nepotkaly, takže s Bárou ještě osobně neprobrala své účinkování s Precedens.

Reklama

Další články

Načítám