Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když si Jitka Čvančarová (46) vzala na zahájení karlovarského festivalu šaty s dlouhým rukávem a kožešinovou štólu, když venku vládly tropické teploty, hodně lidí se smálo, že polární medvěd taky žije na dalekém severu a nezkouší štěstí v rovníkové Africe.

"Náhodou, nakonec se mi kožich hodil, a dokonce jsem ho půjčovala okolo, protože v sále byla taková zima, že se všichni klepali. Koloval až k Richardovi Gerovi, ale ten si ho neoblékl," smála se Jitka, když jsme říkali, zda s kožichem netrénovala na to, až bude ve stejné teplotě zkoušet muzikál Romeo a Julie.

"Máme po dlouhé době pracovní léto, takže se s Petrem střídáme u dcery. Dovolená bude až na pár dní na podzim a potom v zimě. Uvidíme, kde nejblíž bude teplo," řekla nám Jitka, která nás trochu překvapila, že se po velmi dlouhé době rozhodla nastoupit do muzikálu. Naposledy byla v divade GoJa Music Hall v Bídnících.

Všichni účinkující byli odpoledne, kdy jsme se přišli na zkoušku podívat, splavení jako koně. Zkoušeli totiž už od deseti od rána. "Taky jsme všichni skoro nahatí. Copak já, jenom zpívám a mám tam jednoduchou choreografii, ale pro tanečníky je to masakr," přiznala Jitka, která se pochopitelně ani nenalíčila.

A co ji vůbec napadlo se vrátit k muzikálu? "Přiměla mne k tomu krásná muzika, velmi chytlavá a profesionální práce s Liborem Vaculíkem. Budu zpívat po dlouhé době a těším se na to, už mi to chybělo," vysvětlila. Není to jediná práce, kterou tohle léto má. Po mateřské dovolené má tolik projektů, že je sotva stíhá.

"Dokončuju sérii pro Českou televizi, pak další pro Primu a ještě jeden hezký dokument. Trochu se to nakombinovalo a shluklo dohromady. Člověk si myslí, že si to rozplánuje, ale nikdy to nevyjde. Začalo to premiérou Tennesseeho Williamse nahoře na Hradě, která byla hrozně těžká a vzala mi dost sil. Řekla jsem si, že dceři už jsou tři a půl a začnu zase pracovat. Ale já si pak odpočinu, nebojte se," uzavřela Čvančarová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám