Hlavní obsah
Článek

Stejně jako většina ostatních i Kateřina Průšová (40) miluje léto. Roční období plné sluníčka, koupání a radovánek má ale pro Miss České republiky pro rok 2002 jednu velkou vadu na kráse, modelka totiž trpí extrémně silnou alergií.

„Letos alergie začala poměrně dost brzo a silně. Držím všem alergikům palce, abychom to přečkali. Já jsem navíc alergická na lípu, břízu a vrbu, kterou mám u domu. Je to těžké,” krčí rameny kráska a zastřeným hlasem popisuje, jak ji její zdravotní stav omezuje: „Když se hodně namaluju, tak mně slzí oči, mám zastydlou rýmu. Nějak to ale všichni musíme přežít, nejsem jediná alergička.”

Nejkrásnější Češka roku 2002 se snaží své zdravotní obtíže zvládat bez chemie, ale není to někdy snadné. „Když je to nevyhnutelné, tak si fouknu inhalátor, někdy si dám prášek, ale ten si nesmím dát přes den, jinak mě uspí,” krčí rameny Katka.

Katce pomáhá v jejích obtížích návštěva přímořských oblastí. „Moře je na to skvělé, ale teď je hodně práce, tak se na dovolenou dostanu až koncem července, začátkem srpna,” říká posmutněle Katka Průšová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám