Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Představitel titulní role Fantoma opery a řady dalších, herec a především zpěvák Radim Schwab, slavil netradičně své 37. narozeniny. Na zahraniční multikulturní lodi Cargo Gallery-Niké, která přechodně kotví v Praze, uspořádal velký koncert, na který dorazilo na 250 diváků. Netušil však, co ho čeká.

Velkým překvapením i pro zpěváka bylo, že na loď dorazil zástupce Agentury Dobrý den z Pelhřimova, která už řadu let zaznamenává rekordy. A ten pak přímo na jevišti Radima Schwaba změřil, a vznikl tak nový český rekord!

„Mohu potvrdit, že oslavenec Radim Schwab je nejvyšším evidovaným českým zpěvákem s výškou téměř 193 centimetrů, ovšem bez bot a bez ponožek,“ prozradil komisař Tomáš Hrábek, který sdělil, že v novém vydání České knihy rekordů, která vyjde zřejmě na podzim, už nový zápis bude.

„Já jsem tušil, že se na mě něco chystá, ale nevěděl jsem co. Bylo to překvápko a docela legrace. Hlavně když jsem se musel zout, postavili mě ke zdi a měřili. Děkuju za to svým přátelům, udělalo mi to radost, stejně jako další dárky, ale hlavně to, že přišlo tolik lidí. Praskali jsme ve švech,“ prozradil Schwab, který dostal dokonce dort ve tvaru švába. Přinesl mu jej Jan Vaněk z Fondu ohrožených dětí, se kterým zpěvák řadu let spolupracuje a pro který vystoupil na několika benefičních koncertech.

Kromě jiného dostal i obrazy. Jak ručně malovaný portrét od fanynky, tak i od přední české malířky černobílých obrazů, která slaví velké úspěchy po celém světě, Michaely Žemličkové.

„Dostal jsem láhve vína, různé drobnosti a dokonce obří bublifuk. Prý proto, abych se nenudil. Co je to nuda, to neznám,“ dodal s úsměvem Schwab, který si chce v srpnu užít pár dní dovolené a nabrat sil jak na další sezónu Fantoma opery, tak i na podzimní a vánoční koncerty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám