Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Když Russell Crowe (51) v roce 2001 převzal Oscara za hlavní roli ve filmu Gladiátor, patřil k nejobdivovanějším hercům celého Hollywoodu. O 14 let později už může hrát jen Otesánka.

Jako římský generál Maximus australský herec dokázal, že dokonale obstojí v bojových scénách. O rok později ztvárnil psychicky narušeného matematika Johna Nashe v dramatu Čistá duše, čímž potvrdil svůj hvězdný status. Na přelomu milénia byl Russell miláčkem publika i Americké filmové akademie, ale o své renomé velice rychle přišel.

Dříve atraktivní herec totiž začal s přibývajícím věkem fotrovatět. Ještě před pěti lety ztvárnil Robina Hooda, ale to už v roli legendárního zbojníka působil dost unaveně. Přestože patří do stejně generace jako Tom Cruise (61) a Brad Pitt (60), s kolegy, kteří se mohou stále ve filmech odhalovat, nesnese srovnání.

Během nakupování s rodinou by v muži s proporcemi medvěda grizzlyho filmovou hvězdu poznal jen málokdo. Russell neuvěřitelně nabyl na objemu a zestárl. O role sice prozatím nemá nouzi, ale na akční scény už může zapomenout.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám