Hlavní obsah
Článek

Aleně Mihulové přinesl uplynulý karlovarský filmový festival nejen křišťálový globus za nejlepší herecký výkon ve filmu Domácí péče, dostala zde také roli v připravovaném snímku Anthropoid.

Ve snímku natočeném v britsko-francouzsko-české koprodukci o atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha si herečka zahraje po boku Jamieho Dornana, Cilliana Murphyho, nebo Aňi Geislerové.

Mihulová prý ale nijak zvlášť neprožívá, že si střihne roli vedle hvězdy Padesáti odstínů šedi. „V Karlových Varech jsem se s ním nepotkala. Uvidíme se asi až na place. Může se stát, že mě překvapí jeho herectví a bude mě bavit on sám jako člověk, uvidíme,” říká herečka.

Setkání s Jamiem Dormanem nezávidí herečce kupodivu ani její mladá dcera Karolína Kachyňová, která patří do generace dívek, které bestseller Padesát odstínů šedi nejvíce zaujal. „Tak tohle je dceři asi ještě víc fuk, než mě,” smála se.

Přestože Dornan už v Praze natáčí první scény, tak Mihulová na své natáčecí dny teprve čeká, rozhodně ale nezahálí. „Už jsem měla schůzku se svou anglickou koučkou, v Londýně mi dělali odlitek hlavy a už mám i vyzkoušenou paručku.A příští týden jdu ještě na zkoušku kostýmů. Od 20. července začínáme točit,” říká Alena.

Alena Mihulová ve filmu Anthropoid obsadí roli Marie Moravcové, která pomáhala parašutistům v Praze - byt její rodiny v Biskupcově ulici v Praze na Žižkově se stal hlavním pražským opěrným bodem Kubiše a Gabčíka. Marie Moravcová při zásahu gestapa v noci z 16. na 17. června 1942 spáchala sebevraždu.

Reklama

Další články

Načítám