Hlavní obsah
Článek

Dcera režiséra Karla Kachyni (†79) a znovu objevené herečky Aleny Mihulové se vydala ve stopách svého slavného otce. „Naštěstí nechce být herečkou, za což jsem ráda,” nechala se slyšet Mihulová na premiéře snímku Domácí péče.

„Dcera po prázdninách nastoupí do druhého ročníku režie na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku, kde studuje,” uvedla pyšná maminka.

Že se vydá ve šlépějích svého otce, nebylo dané. „U nás v rodině nebylo vůbec jasné, že se vydá na dráhu režisérky. Od začátku měla respekt ze svého jména. Pokud Karolína natočí první filmy, tak bude okamžitě srovnávaná s tvorbou svého otce, který ale natočil ty své nejlepší snímky ve čtyřiceti,” míní Mihulová.

Ta aktuálně září v kinech v novém filmu Domácí péče režiséra Slávka Horáka. Film pozitivně přijímají nejen diváci, ale i filmová kritika, a nadšená je i Karolína. „Jí se film moc líbil. Říkala, že je to úplně jiný český film, než jaký dosud viděla, a že je to její gusto,” má radost Mihulová.

A není názor dcery přece jen v tomto případě neobjektivní? „Naopak, moje dcera umí být velmi kritická a vždycky říká, co si myslí," říká herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám