Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novou českou komedii Wilsonov představili její tvůrci už na karlovarském festivalu, dál než k traileru se ale nedostali. Snímek, v němž hrají hlavní role Jiří Macháček a Vojtěch Dyk, se v kinech objeví až v říjnu a ještě na něm probíhají poslední dokončovací práce.

Wilsonov natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina. „Je gejzírem vizuálních gagů, rychlopalných slovních přestřelek a silné, stylizované výtvarné formy. Rád bych, aby se divák především bavil. Nejen vtipnými dialogy, ale i detektivní zápletkou a mystifikací,“ říká režisér Mašín.

„I když jsem chtěl navázat na filmy jako Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemství hradu v Karpatech, tedy žánr, který z naší kinematografie na nějaký čas vymizel, nebylo cílem natočit retro film. Mým neskromným záměrem byl drzý, dynamický a výtvarně dotažený snímek,“ dodal.

Děj detektivní komedie se odehrává na počátku minulého století v jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě, jehož primátor plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým. Do toho ale zasáhne série vražd. Místní policejní sbor tápe a sám americký prezident Wilson posílá příslušníka americké FBI Aarona Fooda v podání Jiřího Macháčka. K ruce dostane mladého policejního čekatele, jehož hraje Vojtěch Dyk (38).

Ve filmu dále uvidíme Tatianu Pauhofovou, Jana Krause (70), Luboše Kostelného, Stanislava Majera (45) nebo Petra Čtvrtníčka.

Reklama

Další články

Načítám