Hlavní obsah
Článek

Změna je život, řekla si a změnila image i hudební styl. Všestranná muzikantka a skladatelka Vladivojna La Chia po vydání čtyř úspěšných alb a tří soundtracků, mj. k filmu Nevinnost nebo seriálu Až po uši, k nimž napsala hudbu, založila novou crossover-metalovou kapelu s příznačným názvem Vladivojsko. A má pořádně drsný styl.

"Poslední půlrok se mi v životě přihodily zvláštní věci. Nevím, snažím se jen intuitivně reagovat na to, co mi přítomnost přináší, a tohle je výsledek. Dobře, řeknu to od začátku. Během práce na divadelní hře Natálie Kocábové (39) WTF, kde hraje i Tereza Brodská (55), mě jednou po představení vzala na zkoušku jakési mladičké metalové kapely, abych se na ně mrkla a případně jim něco k jejich tvorbě řekla," začala s vysvětlováním.

"Zpočátku jsem byla velmi zdrženlivá, protože nemám ve zvyku hned soudit a komentovat nahlas cizí práci, kór když se mi příliš, řeknu to otevřeně, nelíbila. Nicméně asi po hodině jsem si s klukama i zazpívala a tak trošku je začala formovat k obrazu svému. K překvapení všech zúčastněných na to kluci reagovali naprosto přirozeně a pozitivně a na konci zkoušky to byla úplně jiná kapela. Kluci mě požádali, jestli bych je nekoučovala, jestli bych jim nepomohla s tvorbou. Po pár zkouškách bylo jasné, že jsme si sedli a že můj přístup a vnímání je asi pro všechny přínosem," pokračovala.

Po několika zkouškách, kdy jsem kluky tzv. koučovala, jsem si ale uvědomila, že jsem v nich našla víc, než jsem si dovedla představit. Jejich entuziasmus a nadšení pro věc mě tak moc inspirovaly, že jsem za několik dní napsala tři texty k našim prvním společným námětům. Rozhodla jsem se, že bych právě s těma klukama chtěla tvořit a zpívat," řekla si tehdy, ale byl v tom háček. "Nemohla jsem si dovolit být frontmankou dvou rockových kapel," upřesnila.

Vladivojna totiž loni obnovila po šesti letech svou mateřskou rockovou skupinu Banana, se kterou vydala tři alba. Společně hráli před Marilynem Mansonem, Scorpions nebo Richardem Müllerem, byli nominovaní na Objev roku, jejich skladba La Rezistence se držela 3 týdny na prvním místě polského rádia Krakow.

"Vzhledem k tomu, že kluci z Banany bydlí v Ostravě, kdežto já v Praze a Banana už pro ně vzhledem k jejich vytíženosti a životnímu směru není takovou prioritou, rozhodla jsem se ji definitivně ukončit a veškerou energii dát do nové kapely, ve které cítím, že pro ni všichni uděláme úplné maximum. Je mi to samozřejmě líto, protože jsem Bananu milovala, ale pro mě je práce v rockové kapele především o čase stráveném na zkušebně, což nebylo s Bananou ani z mé strany možné," rozhodla se.

S Vladivojskem zahrají mj. na legendárním festivalu Trutnov. "Bude to obrovský prubířský kámen, protože se s klukama známe měsíc. Zkoušeli jsme však skoro každý den a věřím, že zvládneme připravit dobrý koncertní repertoár a budeme schopni na konci prázdnin nahrát naše první společné EP. Jsem šťastná, že jsem kluky našla, a můžu opět nakrmit svou rockovou duši a hlavně do té kapely chceme dát všichni maximum," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám