Hlavní obsah
Článek

Doma není nikdo prorokem. O tom se přesvědčila Lenka Šourková Toman, která se jako jediná Češka zúčastnila mezinárodní televizní soutěže The Fashion Hero, kterou nakonec vyhrála.

Modelka a malířka, která byla v Čechách známá také jako osobní vizážistka Lucie Vondráčkové, se mezi více než deseti tisíci účastníky nejdříve probojovala do finále. Nakonec se jí podařilo zvítězit v mezinárodní konkurenci sto padesáti mužů a žen. „Je to neskutečnej pocit. Dlouho jsem tomu nemohla uvěřit, že se mi splnil sen vyhrát soutěž, a k tomu celosvětovou, a ještě ve světě módy, kde, co se týká věku, už tolik šancí nebývá. Mám obrovskou radost, která je nepopsatelná. Zvedlo mi to sebevědomí a vím, že pokud člověk chce, má sen, má do toho jít a zkusit a věřit,” říká Lenka. Nyní se mimo modelingu věnuje hlavně malířství, žije a tvoří v USA, kde s manželem bydlí.

Modelka nebyla jedinou Češkou, která na sebe v soutěži upozornila. Česká návrhářka klobouků Libka Safr se stala jako jediná Evropanka a Češka v historii porotcem americké soutěže. Zúčastnila se castingů, semifinále i finále v mexickém Cancúnu loni v listopadu, kde se rozhodlo úplně v prvním finále o vítězce The Fashion Hero 2014. „Když jsem zvedla telefon a tam mi moje kanadská agentka řekla, že mne vybrali, abych se účastnila tohoto projektu, tak jsem tomu nemohla uvěřit. Takovou příležitost má český návrhář jednou za život. Je to zkušenost, která se nedá popsat, a poprvé jsem se zbavila komplexu české malosti, protože i designér z takové malé země může konkurovat na světové úrovni,” říká Libka Safr.

Reklama

Další články

Načítám