Hlavní obsah
Článek

Je to až neuvěřitelné, ale oblíbený mim, herec a tanečník Jaroslav Čejka už za rok oslaví osmdesáté narozeniny. Ještě loni vitální Čejka objížděl různé kšefty a divákům předváděl hlavně oblíbenou "slepici" nebo Charlieho Chaplina, dnes už ale pracovní aktivity omezil. Čejka už pět let žije v domově pro seniory v pražských Kobylisích a je zde nadmíru spokojen.

Když mu před sedmi lety umřela maminka, o kterou se téměř do posledních chvil jejího 104 let dlouhého života staral, zůstal najednou sám. Hledal místo, kde by měl klid, mohl vzpomínat, ale i pokračovat v tom, co uměl nejlépe, v zábavě pro lidi.

„Věk nikdo nezastaví a stav svého těla musím respektovat. Byl jsem v několika domovech, ale nikde to nebylo, jak bych si představoval. Až v roce 2010 jsem našel tohle místo v Kobylisích a jsem tu rád. Mám tady pár svých oblíbených knížek, cédéčka a televizi. Sleduji všechno, co mě baví. Nejen zábavné pořady a filmy, ale i sport. Vždyť v mládí, ale i jako postarší člověk jsem rád běhal, takže si s chutí dám přenos z atletiky, ale třeba i tenisu,“ prozradil Jaroušek, jak mu zdejší personál i osazenstvo familiárně říká.

„Hlava mi funguje pořád dobře, ale s pohybem to už není nejlepší. To víte, za rok, přesně 22. července, oslavím osmdesátku, takže se není co divit. Ale zvládám to a žiju. Dokonce uvažuji o tom, že bych sepsal svoje vzpomínky. Uvidím,“ řekl s optimismem sobě vlastním Čejka.

V Domově seniorů patří viditelně mezi oblíbence. Sotva vyšel před dveře svého pokoje, hned se k němu vrhla jedna z jeho početných kamarádek Jiřinka. „Mám ho, kluka, strašně moc ráda. Je sluníčko a dodává nám tu dobrou náladu. Díky, že je tady a že je náš,“ svěřila se Jiřinka a svého favorita zahrnula polibky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám