Hlavní obsah
Článek

Průzračné moře, azurová obloha a běloskvoucí pláže nebo naopak nádherná příroda a hustá síť stezek pro cyklisty a turisty – portál Dovolena.cz přináší tip na nejzajímavější destinace, které nabízejí obojí. Díky nabídce last minute zájezdů na Dovolena.cz můžete právě teď sehnat zájezdy do Bulharska, na Mallorku nebo na Kanárské ostrovy za nejnižší ceny.

Bulharsko - luxusní a přitom levná dovolená s dětmi

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pozvolný vstup do moře, zlatavý písek a úžasně široké pláže – favoritem last minute zájezdů letošního léta je Bulharsko. Ideální je především pro rodiny s dětmi, které ocení dostupnost všech služeb na jednom místě. Jedině tady si můžete vychutnat rychlý oběd v taverně blízko pláže a vaše ratolesti mohou zase hned běžet řádit do moře, zatímco vy zamíříte chytat bronz na lehátko. V bulharských letoviscích navíc máte na výběr z pestré nabídky ubytování od apartmánů po hotely s all inclusive službami. Bulharsko nabízí vynikající kvalitu, ale přitom patří k nejlevnějším přímořským destinacím.

Mallorca - ideální místo pro rodinnou dovolenou

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Mallorca je největší a nejznámější z Baleárských ostrovů a ne náhodou se jí přezdívá "plážový ráj ve Středozemním moři". Slunce tady svítí neuvěřitelných 300 dnů v roce a v létě teploty neklesají pod 30 stupňů. Místní obyvatelé navíc patří mezi nejpohostinnější ve Středozemí, proto rozhodně nevynechejte návštěvu některé z mallorských restaurací - prožijete večer s nezapomenutelnou atmosférou. A pokud zatoužíte po malém dobrodružství, vydejte se objevovat pohoří Serra de Tramuntana nebo některý z nádherných kaňonů, které Mallorca nabízí. Třeba Na Mora a Sa Coanegra jsou vhodné i pro začátečníky.

Lanzarote – záplava slunce a nerušeného odpočinku

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Kanárské ostrovy leží v subtropickém podnebném pásu a díky tomu nabízí skvělé podmínky pro slastné nicnedělání po celý rok. Vydejte se na ostrov Lanzarote, který vás oslní jedinečným vulkanickým pískem a mystickou krajinou. Nudy se tady rozhodně bát nemusíte – vyhlášené jsou zdejší karaoke bary i útulné hospůdky s místními specialitami. Rozhodně ochutnejte Puchero Canario, tedy guláš z vepřového a hovězího masa se zelím, dýní a sladkými bramborami. Romantický večer se svým partnerem zakončete stylovou sladkou tečkou - dezertem s mandlovým krémem Bienmesab a lahodným vínem Malvaz, které roste v sopečných oblastech ostrova.

Kapverdské ostrovy – exotická relaxace v ráji

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Poznejte chutě Afriky a vydejte se letos na Kapverdy, malý ostrovní stát na západním pobřeží černého kontinentu. Na největších ostrovech Sal, Boa Vista nebo Maio najdete nekonečné bílé pláže, slunečné počasí a klid – žádné rušné promenády ani přeplněné pláže jako v některých evropských letoviscích tady nenajdete. Panensky krásné ostrovy mají co nabídnout zamilovaným párům i dobrodruhům. Při návštěvě místních restaurací neodoláte bohaté nabídce ryb – určitě ochutnejte čerstvého tuňáka, kterého ráno ulovil některý z místních rybářů. Překrásné Kapverdy mají ještě jednu výhodu – představují luxusní exotickou dovolenou, která je ale v porovnání s jinými vzdálenějšími destinacemi velmi levná.

Achensee – fjord uprostřed rakouských Alp

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud raději než moře a písek vyhledáváte nádhernou přírodu, vydejte se letos do Rakouska k jezeru Achensee. Jde o největší přírodní jezero Tyrol, kterému se díky jeho výjimečné podobě přezdívá alpský fjord. Z ptačí perspektivy totiž opravdu vypadá jako mořský záliv ve Skandinávii. Místo navíc nabízí úžasné zázemí nejen pro vysokohorské túry, ale i pro lenošení na břehu a koupání. V Rakousku vás čekají velmi kvalitní služby – a platí to bez rozdílu, ať už se ubytujete v některém ze zdejších hotelů, nebo si vystačíte s nejlevnějším ubytováním v kempu. Místo nadchne i všechny malé a velké milovníky železnice, pokud je vezmete na vyhlídkovou jízdu historickou parní lokomotivou.

Další články

Načítám