Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O víkendu přišla další smutná zpráva z Hollywoodu o úmrtí jedné z posledních hereček zlaté éry stříbrného plátna Diany Douglas, rovněž známé pod rodným příjmením Dill. Bývalá manželka Kirka Douglase a maminka herce Michaela Douglase a producenta Joela Douglase podlehla rakovině, ale přesto se dožila krásných 92 let.

Na Bermudách narozená herečka a komička, jež se po rozvodu s Douglasem vdala ještě dvakrát, a to za Billa Darrida a Donalda Webstera, začínala kariéru v devatenácti malou rolí v dramatu Keeper of the Flame vedle o poznání slavnějších Spencera Tracyho a Katharine Hepburn, kteří tou dobou začínali letitý partnerský vztah.

S Kirkem Douglasem se poznala ještě před 2. světovou válkou během studií herectví. Ovšem až za války, kdy Douglas narukoval do námořnictva Spojených států amerických a Dianu spatřil na obálce magazínu Life, prohlásil, že si ji jednou vezme. Svatba se konala v listopadu 1943. Manželství ovšem vydrželo pouhých osm let.

Mezi hereččiny nejvýznamnější role se počítá Susan Rogers v Indiánském bojovníkovi, Peg v komedii Letadla, vlaky, automobily či Martha Evans v seriálu Tak jde čas. Ve filmu Tak to chodí se v roce 2003 představila po boku syna Michaela a exmanžela Kirka.

Reklama

Další články

Načítám