Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již uvedl, v sobotu po těžké mrtvici zesnulý herec Aleš Jarý (†56), kterého kromě dabingu proslavila hlavně role strážmistra a řidiče Slávy Jirouška v Četnických humoreskách, si naposledy před kameru stoupl loni na podzim. Z kdysi upovídaného kumštýře zbyl tehdy už jen stín. „Ale herectví měl stále v očích,“ řekl Super.cz autor seriálu Stopy života Tomáš Magnusek.

„Pořád měl strach, že natáčení nezvládne. Měl tam sice pár vět, ale kvůli té mrtvici, kterou měl za sebou, se bál,“ vzpomíná na poslední roli hercova života Magnusek. Ten natáčení domlouval s jeho manželkou, také herečkou.

„Vtipné bylo, když jsem si před ní po telefonu posteskl, že do scény potřebuju ještě jednu ženu. Nabízela se mi, že to může zahrát sama, jenže já do doby, než se mi představila, vůbec netušil, že Drahomíra Kočová, jejíž jméno mi samozřejmě známé bylo, s panem Jarým žila. Bylo to nakonec velmi příjemné natáčení, oba měli radost, že tam jsou spolu, panu Jarému to moc pomáhalo,“ říká s tím, že i tak si nešlo nevšimnout strachu herce z neúspěchu.

„Obava, že to nedá, tam samozřejmě byla. Bál se hlavně dialogů. Samozřejmě nemohl moc mluvit, ale dal to výborně a to herectví měl i v očích,“ dodal Tomáš Magnusek.

Reklama

Další články

Načítám