Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Prodlužoval soud, jak se dá, ale bylo mu to platné jak mrtvému zimník! V úterý probíhal v Praze soud ohledně urážek Josefa Rychtáře (65), které pronesl na adresu rozvodové advokátky Věry Sedloňové. Přestože si „říčanská mlátička“ a „plechová huba“ stěžovala, že v předchozím soudním líčení nebyla vyslechnuta, k soudu nepřišla. Ten tak rozhodl v nepřítomnosti Rychtáře, zastupoval ho totiž advokát. Rozsudek je pravomocný a Rychtářovo konto to bude pořádně bolet!

„Vrchní soud rozhodl, že odvolání je neopodstatněné, žalované straně přikázal žalobkyni zaplatit odškodné ve výši 250 tisíc korun. Kromě toho se jí musí omluvit písemně a také na titulní straně celostátního deníku, v němž prvotní urážky vyřčené jím byly otištěny. Navíc je povinen uhradit žalobkyni náklady řízení,“ dozvěděli jsme se od svědka u soudu.

Podle ceníků reklamy onoho deníku by formát inzerce na titulní straně o zhruba podobné velikosti té, kterou dostal od soudu přikázánu (12x12 centimetrů), měl Rychtáře stát zhruba 500 tisíc korun. Ledaže by mu redakce vyšla vstříc a nechtěla ani halíř, o čemž se dle našich informací ale nedá vůbec uvažovat. A náklady řízení (právního zastoupení) se vyšplhají také do výše zhruba padesáti tisíc korun.

Takhle to zkrátka dopadá, když někdo neudrží nervy na uzdě a myslí si, že mu projde vše na světě. Naposledy o prodlouženém víkendu Rychtář svou exmanželku Darinu Novou (66) na Primě označil za d*****í k***u poté, co oznámila, že ji měl opět fyzicky napadnout, za což už byl na jaře pravomocně odsouzen k podmínce. Bude za nejnovější urážky platit také?

Co říkáte na finanční postih Josefa Rychtáře?
Nikdo si to nezaslouží víc, než on!
96,7 %
Není to nějak moc?
1,6 %
Je nevinný, celé je to komplot!
1,7 %
Celkem hlasovalo 10941 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám