Hlavní obsah
Článek

Než se stačila stát skutečnou hvězdou, stáhla se z Hollywoodu a přednost dala rodinnému životu. Přesto se Amanda Peterson spoustě lidem stihla vepsat do pamětí převážně díky populární teenagerské komedii z roku 1987 Láska není v ceně. Bývalá herecká naděje ovšem poslední roky trpěla zdravotními komplikacemi, které jí ztrpčovaly život. V neděli byla nalezena mrtvá ve svém domě v Coloradu.

Rodina třiačtyřicetileté herečky zavolala na policii s hlášením, že o Amandě nemají už pár dní žádné zprávy. Hlídka ji v neděli kolem 18. hodiny chtěla zkontrolovat u ní doma v Greeley v Coloradu, ale na místě našla už jen mrtvé tělo. Příčina úmrtí zatím nebyla objasněna, ale její otec James potvrdil, že dcera během posledních dvou let trpěla zdravotními problémy včetně spánkové apnoe, zápalu plic nebo sinusitidy. Pozůstalí musí počkat na výsledky pondělní pitvy. Peterson po sobě zanechala manžela a dvě děti.

Kromě role krásné roztleskávačky Cindi Mancini ve zmiňované romantické komedii Láska není v ceně po boku Patricka Dempseyho hrála Peterson například ještě o dva roky dřív v dobrodružném sci-fi Badatelé vedle Ethana Hawka nebo v dramatu Velká výzva. Svět filmu opustila ve 24 letech snímkem Rychlejší než vítr.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám