Hlavní obsah
Článek

Americká zpěvačka Debbie Harry známější spíš jako Blondie podle punk-rockové kapely, kterou v roce 1974 zakládala s kytaristou Chrisem Steinem, právě dnes slaví sedmé kulatiny. Umělkyně, jež se na konci 70. let stala sexsymbolem, bývá také občas označována za první rapperku, která se dostala až na samý vrchol hudebních žebříčků v USA. Počátky tohoto žánru můžete zaznamenat například v jejím hitu Rapture.

Zpěvačka takových hitů jako Maria, Heart of Glass, One Way to Another, Call Me, The Tide Is High, Sunday Girl, které dodnes můžete slýchat v rádiích, ani v důchodovém věku nepomýšlí na odpočinek a kromě vystupování se znovuvzkříšenou kapelou Blondie koncertuje také sama. V rámci své rovněž úspěšné sólové dráhy letos v březnu například odstartovala několikatýdenní angažmá v newyorském podniku Café Carlyle.

Snímek v pruhovaných šatech pochází z týden staré akce Summer Stage v Central Parku. Fotografie v růžových pak pro změnu z koncertu britského zpěváka Morrisseye, který proslul i svým bojem za práva zvířat. Debbie byla v pondělí jeho speciálním hostem. Vystoupení navíc okořenila svým zabalením se do duhové vlajky Gay Pridu.

Harry se dlouhodobě angažuje v otázce uzavírání sňatků a adopce dětí homosexuálních dvojic. Zpěvačka loni v rozhovoru přiznala, že je milostně otevřela obojímu pohlaví.

Reklama

Další články

Načítám