Hlavní obsah
Článek

Letošní žebříček nejvýdělečnějších celebrit světa podle časopisu Forbes je obzvlášť překvapivý. Z umělců opět nejvíce bodovala žena, ale úplně poprvé se až na samý vrchol dostala americká zpěvačka Katy Perry (39). Ta z pomyslného trůnu s výdělky 135 miliónů dolarů (3,29 miliardy korun) za uplynulých dvanáct měsíců sesadila loňskou vítězku Taylor Swift (34).

V celkovém žebříčku se Perry umístila třetí - za boxerskými esy Floydem Mayweatherem (300 miliónů dolarů) a Mannym Pacquiaem (160 miliónů dolarů). Swift, která je celkově letos na devátém místě, ovšem nedávno obhájila prvenství alespoň v jiné kategorii. Se svým přítelem Calvinem Harrisem se stali nejvýdělečnějším párem šoubyznysu, čímž odsunuli na druhou pozici několikanásobné vítěze Beyoncé s Jayem-Z.

S vydělanými 130 milióny dolary se za Katy Perry posunuli chlapci z kapely One Direction následováni komikem Howardem Sternem (95 mil. dolarů) a muzikantem Garthem Brooksem (90 mil. dolarů). Sedmé místo na seznamu obsadil spisovatel James Patterson (89 mil. dolarů), jemuž na záda dýchá herec Robert Downey Jr. z osmičky s 80 milióny dolary. Po zmiňované Taylor Swift TOP 10 uzavírá fotbalista Cristiano Ronaldo, jenž si přišel na 79,5 miliónů dolarů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám