Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Skvělé pláže, relax ve vlnách a zaručeně slunečno – to je základ pro vaši skvělou dovolenou. Pokud si ale léto chcete užít naplno, prozkoumejte, co dalšího letoviska nabízejí. Tady je pět skvělých destinací letošního léta, kde o zážitky rozhodně nebude nouze!

Písek, duny, ale také párty – objevte společně Zlaté písky v Bulharsku

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pořád vymýšlíte, kam se vydáte s partou přátel? Letovisko Zlaté písky v Bulharsku se mění přesně podle toho, jak přibývají nebo ubývají sluneční paprsky. Přes den vás přivítá příjemně teplé moře a nádherné široké pláže s množstvím lehátek a slunečníků. Jakmile jdou děti spát, dospělí se vyrážejí přímo na pláž bavit. Pláž se zlatavým pískem se v noci proměňuje v jeden velký klub, kde zábava končí zase až s příchodem prvních ranních paprsků. Vyrazte na dovolenou s nejlepšími kamarády a užijte si společně moře, pláž, koktejly a návykovou letní hudbu. Bulharsko je ideální destinací pro mladé, protože patří k nejlevnějším přímořským destinacím. Zároveň nabízí skvělé služby i pro rodiny s dětmi.

S dětmi do akvaparků na Turecké riviéře

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Turecká riviéra je prázdninovým rájem pro rodiny s dětmi. Zdejší hotelové resorty nabízejí prvotřídní All inclusive servis a tím nemyslíme jen vynikající jídlo. Hotely vybavené vlastními akvaparky, amfiteátry pro večerní představení či wellness službami splní dovolenkové přání každému. Zbožňuje vaše dítě vodní radovánky? Pak je pro vás Turecká riviéra skvělou volbou.

Kypr - antická historie ve stínu bujarých oslav boha vína Dionýsa

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Kypr je právem označovaný za perlu uprostřed Středozemního moře - okouzlující pláže najdete třeba v okolí Limassolu, který je druhým největším kyperským městem, významným přístavem a střediskem výroby zdejšího vína. Vinice stejně jako památky z doby antiky najdete všude kolem. A právě tady se na konci léta koná vyhlášený Festival vína. Téměř povinností je ochutnat typické místní odrůdy, na které v Česku takřka nenarazíte – bílé víno Xynisteri, červené Vamvakady nebo desertní víno Komandaía. A můžete srovnat také to, jak bohaté kyperské slunce promění chuť odrůd jako Chardonnay nebo Cabernet Sauvignon. Zažijte na vlastní kůži oslavy, které rozmazlí vaše chuťové pohárky.

Černá Hora, perla Jadranu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Černá Hora patří mezi výjimečné destinace – nabízí krásné pobřeží Jaderského moře a současně také hory s ledovci a téměř nedotčenou přírodou. Projděte si národní park Durmitor, který tvoří unikátní krasové území tvořené silně zvrásněnými druhohorními vápenci. Díky ojedinělému vzhledu a horské krajině plné jeskyní a horských štítů se oblast Durmitor dostala také na seznam světového přírodního dědictví UNESCO. Po bezstarostném vandru po horách se můžete vydat relaxovat na některou z písčitých pláží, kterých pobřeží Jadranu nabízí bezpočet.

Po vlastní ose do Chorvatska – objevte nepoznané Čiovo

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Makarská riviéra, Split, Dubrovník – znáte vyhlášená letoviska v Chorvatsku jako svoje boty? Zkuste si letos naplánovat dovolenou na ostrově Čiovo ve střední Dalmácii. Malebný ostrov o rozloze necelých 30 km2 propojuje s městem Trogir pouze pohyblivý most. Ostrov vás okouzlí neopakovatelnou atmosférou – dechberoucí je například pohled na útesy, na nichž stojí od poloviny 16. století kostel Panny Marie Prizidnické s poustevnami. Poustevníci zanechali na ostrově nesmazatelnou stopu v podobě velkého počtu kostelů a klášterů. Pokud chcete spojit odpočinek u moře a koupání s objevováním památek a krás Dalmácie, je ostrov Čiovo ideálním místem.

Další články

Načítám