Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Každodenní vystavování organismu negativnímu působení toxických látek, znečištěnému životnímu prostředí, stresu, nedostatku pohybu a odpočinku, nevyvážené stravě a podobně vyvolává v našem těle tzv. autotoxikaci – postupné zanášení organismu toxiny (jedy) z vnějšího okolí. V důsledku zaneseného organismu nám hrozí celá řada onemocnění. Od trávicích potíží přes poruchy vyprazdňování, nespavost, vyčerpanost, deprese, narušenou imunitu až po rakovinu.

Na vznik autotoxikace má zejména vliv strava

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Jedy, které se dostanou do krve, putují krevním řečištěm k dalším orgánům, zasahují je a postupně způsobují jejich poškození. Nejhůř působí na další „detoxikační“ jednotky, tedy na plíce, ledviny, kůži a játra,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová. Postižení plic se pak projevuje zapáchajícím dechem a častějšími infekcemi horních i dolních cest dýchacích. Oslabené ledviny mohou mít neblahý vliv nejen na problémy vylučovacího ústrojí, ale mohou zapříčinit rovněž bolest hlavy nebo kožní vyrážky.

Trávicí soustava

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Když nefunguje tak, jak má, hromadí se v těle toxické látky, které způsobují autotoxikaci čili vlastní otravu. Nevyloučené odpadní látky se hromadí a usazují na střevních stěnách, čímž blokují a ucpávají průchod výživným látkám a tvoří živnou půdu pro patogenní bakterie, houby, viry a parazity. Touto otravou se celkově snižuje naše energie, zhoršuje zdravotní stav, zkracujeme si délku života a zakládáme si na nemoci.

Tlusté střevo

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Funguje jako odpadní systém našeho těla, kterým je odváděna většina toxického odpadu. Tlusté střevo má za úkol vstřebávat vodu, čímž se stává až dosud řídký střevní obsah hustším a snáze vylučitelným. Zde se vyskytují jinak nestrávené zbytky potravy, zbylé trávicí šťávy, ale také odloupané buňky střevní výstelky i odumřelé či odumírající bakterie. Tlusté střevo funguje jako přední obranná linie, kde se vyskytují biliony zdraví prospěšných bakterií všeobecně známých jako „mikroflóra“ neboli probiotika. Tyto organismy pomáhají udržovat zdravé prostředí a hrají velmi důležitou roli při trávení a vylučování. ČPZP poskytuje na prevenci rakoviny tlustého střeva příspěvek až 500 Kč.

Ledviny a játra

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nejdůležitějším úkolem ledvin je filtrace krve, což obnáší odvádění moči, solí, toxických chemikálií, nadbytečných minerálů a jiného odpadu z krevní plazmy skrze složitou filtrační síť. Veškerá krev v lidském těle prochází ledvinami přibližně dvacetkrát za hodinu, což znamená přefiltrování přes 1 000 litrů krve za den. Udržení správné činnosti ledvin je nezbytným předpokladem obnovy zdraví a udržení dobrého zdravotního stavu organismu. Játra jsou největší žlázou lidského těla a jedním z nejsložitějších orgánů. Jako jediná z tělesných orgánů mají schopnost regenerace, i kdyby bylo vyjmuto 80 % jejich hmoty. Játra pracují nepřetržitě a očišťují tělo od toxických látek a jiných škodlivin.

Další články

Načítám