Hlavní obsah
Článek

Donedávna její jméno většině lidí nic neřeklo, dnes jsou vzpomínky této ženy s nevšedním osudem jednou z nejprodávanějších knih. Venuše Samešová vyrůstala u cirkusu, studovala výtvarnou školu, byla vyhledávanou modelkou, fotila nahá, zahrála si v pohádce a pár let se pohybovala mezi pražskou bohémskou smetánkou.

V osmdesátých letech emigrovala do Německa a jako svobodná matka se musela protloukat všelijak. Přechodnou dobu se živila také jeho společnice v jednom z berlínských nevěstinců. Tam se jednoho dne setkala s Karlem Gottem (†80), kterého coby dospívající slečna potkávala u nich v domě v Petrské ulici, kam chodil ke kamarádovi na mejdany.

Mezi dívkami si Karel vybral právě Venuši. „Snad proto, že jsem měla nejdelší nohy, se dlouho nerozhodoval a utkvěl zvědavým zrakem na mně. Kdyby jen ten nešťastník tušil, že si vybral zase Češku,“ popisuje setkání půvabná míšenka v knize s prostým názvem Venuše Samešová.

„Když už jsme vedle sebe leželi na posteli, přemýšlela jsem, jestli mu mám prozradit, že jsem Venuše, o níž v Praze možná slyšel. V paruce jsem byla k nepoznání. Ale při pohledu na jeho skvělou tělesnou kondici jsem si to rychle rozmyslela. Jeho magické zjevení, jako by spadl přímo z nebe, mě po všech otravných rodinných tragédiích přivedlo do skvělé nálady,“ líčí dnešní šedesátnice nevšední zážitek s naším nejpopulárnějším zpěvákem a závěrem si nepatrně sype hlavu popelem. „Snad jsem mu byla taky trochu inspirací a mou indiskrétnost mi odpustí,“ dodává v knize, která jde na pultech knihkupectví na dračku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám