Hlavní obsah
Článek

Ondřej Vetchý (61) je velkým sportovním fandou, a to do takové míry, že se rozhodl aktivně podporovat mladé nadějné sportovce. Před rokem proto inicioval založení fondu, který vybraným talentům přerozděluje štědré finanční dary.

„Věřím, že úspěch ve sportu je triumfem nejenom talentu a potřebného štěstí, ale i vůle, ducha, vytrvalosti a odhodlání. Právě v souhře těchto dispozic a vlastností a v této umanutosti v dobrém slova smyslu shledávám přesah nejen do každodenního života, ale také do budoucnosti. Proto jsem inicioval projekt, jehož cílem je podpořit nadějné sportovce, kterým finanční podpora umožní další rozvoj, o který prokazatelně a dlouhodobě s úspěchem usilují a mají pro něj veškeré předpoklady,“ popsal Vetchý vznik Fondu Magnesia GO.

Z přihlášených talentů vybral Vetchý šest finalistů, kteří si na základě hlasování veřejnosti mezi sebou rozdělili milión korun. První místo a 350 000 Kč získala slovenská plavkyně Barbora Mišendová.

V loňském roce a prvním ročníku soutěže fond rozdělil 600 000 Kč, věnovaných Karlovarskými minerálními vodami, mezi pět sportovců z České republiky, letos do hlasování zařadili i nadějné Slováky (letos byli ve finálové šestce čtyři čeští a dva slovenští sportovci).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám