Hlavní obsah
Článek

Herečka Lenka Zahradnická (30) miluje zvířata, a proto se rozhodla uspořádat benefici nazvanou Úplná noc, jejíž výtěžek předá majitelkám farmy, kde našla azyl týraná nebo opuštěná zvířata. Farma se nachází nedaleko Benátek nad Jizerou.

„Jezdím sem někdy i dvakrát týdně a dělám práci, kterou mi holky uloží. Od kydání hnoje, sbírání kravských lejn až po krmení zvířat. Krásně si tu u těch bezelstných a za každé pohlazení vděčných zvířat pročistím hlavu. Dokonce jsem jednou zkoušela dojit kozu, ale moc mi to nešlo, měla jsem strach, aby koza netrpěla. Protože jsem v podobných věcech začátečník, holky na mě dohlížejí. Ale nebojím se žádné práce a věřím, že jednou zvládnu i dojení,“ líčila Lenka.

Bývalá přítelkyně Tomáše Kluse (37) přiznala, že kdysi měla sen mít podobnou farmu. „Ale když vidím ty starosti kolem, raději sem budu jezdit jen pomáhat,“ má jasno.

Benefice Úplná noc se letos bude konat už popáté, a to 27. 6. v loděnici v Benátkách nad Jizerou.

„S beneficí začala Petra Špalková a my s kamarádkou jsme po ní převzaly štafetu. Během benefice vystoupí Petr Čtvrtníček se svou kapelou, Vojta Kotek, ale přijede i Lenka Vlasáková s Honzou Dolanským, Jitka Schneiderová, Jana Pidrmanová, Ondřej Pavelka, Igor Chmela a další. Máme bohatou tombolu, do níž herci přispěli třeba lístky do divadel, ale i některými svými osobními věcmi. Dana Morávková nám například věnovala svou značkovou kabelku. Výtěžek tomboly věnujeme holkám z farmy na jídlo pro zvířata na zimu,“ dodala Lenka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám