Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Devin Copeland obnovil svou žalobu proti hudebníkům Usherovi a Justinu Bieberovi (30). Dvojice prý ukradla jeho píseň Somebody to Love, kterou v roce 2010 vydal Bieber jako svůj singl. Jednadvacetiletý Kanaďan a šestatřicetiletý Texasan mají Copelandovi zaplatit odškodné ve výši deset miliónů dolarů.

Copeland vystupuje pod pseudonymem De Rico a ukradené pasáže prý pocházejí z jeho songu, který mu napsal Mareio Overton. Odvolací soud v Richmondu proces z roku 2013 proti Usherovi a Bieberovi obnovil.

Federální soud v minulosti rozhodl, že písně se od sebe výrazně liší v tónině a lyrickém obsahu, s tím ale nesouhlasí odvolací soud ve Virginii.

„Po poslechu Copelandovy písně a písně Biebera a Ushera pospolu jsme došli k závěru, že jejich refrény jsou dost podobné na to, aby porota ty písně shledala podobnými,“ uvedla soudkyně Pamela Harris. Podle té mají obě písně téměř identický rytmus a nápadně podobnou melodii.

V žalobě jsou jmenovány také společnosti Vivendi SA‘s Universal Music Publishing Group a Sony Corp‘s Sony/ATV Music Publishing.

Copeland a Overton prý napsali píseň Somebody to Love v roce 2008, tehdy ji podle žaloby zahráli Usherovi, který ji následně okopíroval.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám